Absolut orice laptop lasă loc de mai bine şi, fie el Asus, Toshiba, Lenovo, Dell sau Acer, toate laptop-urile îţi oferă posibilitatea de a le îmbunătăţi şi nu te limitează la a te mulţumi cu ce ai, fortandu-te sa faci chetuieli masive ca să cumperi un model mai nou.
Nu trebuie să îţi iei un calculator nou. Cu totii ne dorim un laptop care sa fie cat mai rapid fara a fi nevoie sa asteptam mult timp ca acesta sa indeplineasca sarcinile date. Numai anumite componente ale unui laptop pot fi upgradate şi costul acestora nu se ridică la cel de achiziţionare a unui nou laptop.
Upgrade RAM :
Daca laptopul tau functioneaza cam lent, daca dupa ce ai deschis 2-3 ferestre acesta se blocheaza sau abia se mai misca atunci poate e timpul sa ii mai adaugi memorie.
Aceasta este cea mai buna si usoara metoda de a creste performantele laptopului tau, cu rezultate foarte bune si imediate.
Schimbarea modulelor de memorie este de cele mai multe ori o operatiune simpla insa,daca nu este facuta corespunzator, se pot intampla multe lucruri nedorite.
Upgrade HDD :In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu pentru datele tale sau vrei sa procesezi un volum mai mare de informatii atunci cea mai buna solutie pentru tine este sa faci un upgrade de hard-disk. De obicei laptopurile vin din fabrica cu harduri ce merg la o viteza de 5400 RPM (rotatii pe minut) si cu o capacitate de stocare a informatiei variabila 80 – 500 GB sau chiar si mai mult. Dar pentru cei ce au nevoie de viteza, pentru cei ce proceseaza date multe viteza de 5400 RPM nu e suficienta, ci e recomandat sa foloseasca un hard-disk cu o viteza superioara de 7200 RPM, deoarece astfel va creste rapiditatea de procesare a datelor.O solutie care ofera si mai multa viteza de transfer este inlocuire hard disk-ului cu un SSD (solid state drive ) . Veti fi nevoiti sa platiti ceva mai mult dar diferentele sunt vizibile si se pare ca si durata de viata a acestuia este mai mare.
Inlocuire acumulator :
De obicei o baterie are o durată de viaţă limitată, de aceea şi garanţia redusă, de 6-12 luni pentru acumulator. O poţi înlocui cu una nouă sau poţi ataşa o baterie externă la unele modele de laptop.
In functie de nevoie si de limita financiara puteti opta pentru o baterie de aceeasi capacitate sau mai mare care va permite un timp de functionare mai indelungat. Recomandam in acest caz achizitia unui produs original .
Upgrade procesor :
Daca laptopul nu mai ruleaza cu aceeasi rapiditate aplicatiile si au fost incercate toate variantele de optimizare software si curatare a laptopului, solutia este un upgrade al procesorului care va creste performanta cu pana la 30%.
De tinut minte este faptul ca majoritatea procesoarelor de laptop nu suporta functia de overclocking , operatiunea nefiind permisa din bios, deoarece sistemul de racire nu va face fata disiparii caldurii degajate de procesor impreuna cu celelalte cipuri, ceea ce conduce la scaderea duratei de viata a laptopului.Si in acest caz exista o limita pe care o suporta laptopul .
In principiu, pentru a face un upgrade de procesor, trebuie vazut ce tip de socket corespunde acestuia.