Mufa de incarcare la tableta, este unul din cele mai intalnite defecte. Acestea se rup foarte usor deoarece suprafata de prindere pe placa de baza este foarte mica, in mufa de incarcare resimtindu-se toate tensiunile provocate de miscarea tabletei cand este la incarcat.

In prima instanta se dezlipesc pini de pe placa de baza, acestia fie numai fac contact ,  fie fac un contact rece (atunci cand bateria tabletei se incarca, tinand cablul de alimentare intr-o anumita pozitie).

123


In cazurile mai grave, traseele de pe placa de baza se smulg ( se exfoliaza), reparatia fiind mult mai grea deoarece refacerea traseelor celor 5 pini este foarte migaloasa . De obicei in astfel de cazuri se reface traseele la + si – Rx,si Tx fiind lasate neconectate.

unnamed


345

Cele mai intalnite mufe de alimentare sunt microusb si tip jack precum in imaginile de mai sus .Simptome care indica faptul ca mufa de alimentare este defecta si necesita reparatie :

  • cand conectati incarcatorul, iar acumulatorul tabletei nu este incarcat ;
  • daca miscati firul incarcatorului acumulatorul incepe sa se incarce
  • mufa de alimentare a tabletei se incinge foarte rau
  • tableta se aprinde pe baterie, dar acumulatorul nu incepe sa se incarce
  • acumulatorul tabletei nu este incarcat in proportie de 100%

Daca ai nevoie de reparatii laptop constanta si service calculatoare constanta sau service pentru tableta ta , schimbam mufe de incarcare la urmatoarele modele de tablete si nu numai : Allview, Acer, Asus, Apple, E-boda, Evolio, GoCleaver , InfoTouch , i-Joy , Kmax, Lenovo , Myria , nJoy , Prestigio, Samsung, Serioux, Utok, Vonino .

De obicei operatia de schimbare a mufei de incarcare la tablete se face pe loc, in functie de modelul mufei de incarcare ( daca este pe stoc) .