282014Nov

Gaurile negre supermasive sunt chiar mai mari decat se credea

Gaurile negre enorme aflate in centrul majoritatii galaxiilor sunt semnificativ mai masive decat credeau astrofizicienii, conform unui nou studiu, transmite SPACE.com.

O echipa de oameni de stiinta a folosit o noua metoda pentru a masura cu o precizie fara precedent distanta catre galaxia spiralata activa NGC 4151 — in al carui centru se afla un veritabil “monstru” cosmic supranumit “Ochiul lui Sauron” (trimitere la reprezentarea ochiului atotvazator al lui Sauron din seria “Stapanul Inelelor”). Acest calcul le-a permis sa determine cu un grad mai mare de acuratete masa acestei gauri negre din centrul galaxiei NGC 4151, iar rezultatul este surprinzator.

“Calculele noastre indica faptul ca gaurile negre supermasive sunt cu 40% mai masive decat se credea. Acest lucru schimba in mod fundamental felul in care determinam masa gaurilor negre”, sustine unul dintre coautorii acestui studiu, Darach Watson, de la Institutul Niels Bohr din cadrul Universitatii din Copenhaga…cititi in continuare pe Agerpres.Recomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/Gaurile-negre-supermasive-sunt-chiar-mai-mari-decat-se-credea

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply