202013Feb

Aproape de al cincilea an în pierdere, Sony speră că PlayStation 4 va redresa compania


Sony pregăteşte PlayStation 4 de mai bine de şase ani şi are nevoie, mai mult ca oricând, ca această nouă generaţie a consolei de jocuri să fie un succes pentru a salva compania de la un nou an de pierderi, relatează CNN.

Sony PlayStation 2 este cea ma bine vândută consolă de jocuri din istorie, cu peste 150 de milioane de unităţi livrate, însă PlayStation 3 a pierdut mult teren în faţa concurenţilor Nintendo Wii şi Microsoft Xbox, şi s-a vândut în doar 77 de milioane de exemplare.

Pentru a readuce PlayStation la gloria de altă dată, noul PS4 va veni cu o serie de îmbunătăţiri faţă de generaţiile anterioare. Printre cele mai interesante se numără capacitatea de a rula jocuri on-line sau serviciile TV care ar putea rivaliza cu cele ale companiilor de cablu.

Sony speră că noul PS4 va însemna relansarea companiei către profit. În ultimul trimestru, compania a înregistrat pierderi de 123 de milioane de dolari, iar vânzările din domeniul jocurilor video au scăzut cu 15,1%, în timp ce departamentul TV a înregistrat o scădere de 23,3%.

Dacă Sony nu va reuşi să întoarcă roata în ceea ce priveşte pierderile, compania japoneză va ajunge la cinci ani consecutivi la sfârşitul cărora iese în pierdere.

Source Article from http://www.antena3.ro/high-tech/aproape-de-al-cincilea-an-in-pierdere-sony-spera-ca-playstation-4-va-redresa-compania-204057.html

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply