262013Feb

Telefonul mobil FĂRĂ baterie. Se încarcă la lumină şi poate revoluţia industria tehnologică


Compania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un preţ de doar 1 euro, potrivit AFP.

Investitorii Wysips speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului. Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.

“Cu 10 minute la soare veţi putea comunica 2 minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de 6 ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă”, a spus el.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri şi când acestea se descarcă în momente în care sunt necesare pentru a face plăţi. În regiuni ale lumii aflate încă în dezvoltare, folia fotovoltaică ar putea avea un impact şi mai mare, a afirmat Deblois.

“Africa ne interesează ca piaţă, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar în proporţie de 40%”, a declarat el.

Wysips intenţionează să licenţieze tehnologia producătorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clienţilor prin preţul final.

Costul foliei este, însă, de numai 1 euro pe bucată, a precizat Deblois.

Source Article from http://www.antena3.ro/high-tech/telefonul-mobil-fara-baterie-se-incarca-la-lumina-si-poate-revolutia-industria-tehnologica-204791.html

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply