252013Apr

Surpriză uriaşă pentru românii care au accesat internetul la miezul nopţii. Ce le-a apărut pe ecran
Google le-a făcut o surpriză românilor, printr-un Google Doodle special care a marcat naşterea celebrei cântăreţe americane de jazz, Ella Fitzgerald.

Ella Fitzgerald a fost supranumită “The First Lady of Song”. Cu un registru vocal excepțional de trei octave, s-a remarcat prin puritatea vocii şi intonației, o imensă muzicalitate și prin capacitatea de improvizare, în mod particular în stilul scat. A primit de 13 ori cunoscuta distincție “Grammy Award”.

Alături de cîntărețele Billie Holiday și Sarah Vaughan, a contribuit la dezvoltarea stilului vocal interpretativ modern în muzica de jazz. Colaborarea ei cu Louis Armstrong și Count Basie, precum și numeroasele turnee în cadrul seriei “Jazz At The Philarmonic” au făcut-o cunoscută în lumea întreagă.

Deschisă multor trenduri muzicale moderne, de la intonațiile sud-americane până la stilul Soul, dar și pentru Blues, Swing sau Bebop, Ella Fitzgerald a lăsat posterității o operă bogată, eternizată în sute de înregistrări discografice.
Google Doodle-ul pentru ELLA FITZGERALD o prezintă pe celebra interpretă în mijlocul unei scene, zâmbind în timp ce interpretează una dintre melodiile sale.


Source Article from http://www.antena3.ro/high-tech/surpriza-uriasa-pentru-romanii-care-au-accesat-internetul-la-miezul-noptii-ce-le-a-aparut-pe-ecran-212186.html

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply