262011Oct

Sisteme CISS

Sistemul CISS (sistem de alimentare continua  cu cerneala) reprezinta o alternativa foarte buna pentru tiparirea alb-negru si color, deoarece aduce utilizatorului multiple avantaje:

  •  reduce costurile de imprimare cu pana la 95% datorita costului foarte mic al cernelurilor folosite, comparativ cu cartușele obisnuite si chiar cu refill-urile
  • este practic deoarece reîncărcarea rezervoarelor externe se face foarte simplu, evitandu-se problemele specifice refill-urilor clasice (scurgeri, defectiuni, nevoia de a apela la un centru specializat)
  • fără compromisuri privind calitatea pentru ca imprimarea este similara cu cea obținuta folosind cartușele obișnuite

Sistemul CISS (cunoscut și sub denumirea de CISS, continuous ink supply system) este folosit la imprimantele inkjet. El alimentează cu cerneala un tip special de cartus permanent, printr-un sistem de capilare (furtunase) conectate la rezervoare externe. Cartusele nu se usuca niciodata si nu trebuie inlocuite. In schimb, trebuie sa adăugați cerneala in rezervoarele exterioare, atunci cand acestea sunt aproape goale (cca. 10% din capacitate).

Rezervoarele exterioare de cerneala  care fac parte din sistemul CISS sunt amplasate langa imprimanta. Pot fi 4, 5, 6 sau 8 rezervoare separate, in functie de modelul de imprimanta. Fiecare este umplut cu cerneala de o anumita culoare. Cate un capilar (furtunas) transporta cerneala din aceste rezervoare catre cartusul de cerneala din interiorul imprimantei

Sistemele de alimentare continua cu cerneala (CISS) economisesc banii care altfel ar fi cheltuiti pe cartuse de cerneala scumpe si care deseori trebuie aruncate cat timp inca mai contin cerneala. La achizitie, CISS-ul se livreaza plin cu cerneala (cca. 100ml pentru fiecare culoare) iar ulterior cerneala se cumpara separat pentru fiecare culoare, in recipienti de 100ml. Astfel, cerneala cumparata este mult mai economica si puteti fi sigur ca o veti folosi pe toata.

Un alt avantaj al sistemului CISS este ca tot timpul cartusul este plin iar culorile produse sunt constante indiferent cat de multe pagini tipariti intr-un singur job. Daca tipariti un numar mare de fotografii spre exemplu, puteti sta linisti ca nu veti ramane fara cerneala.Rezervoarele externe sunt transparente si puteti observa cu usurinta cand una dintre culori este aproape sa se termine si trebuie sa o reumpleti. Dar veti face acest lucru foarte rar, pentru ca rezervoarele contin echivalentul a 10-30 seturi de cartuse originale de cerneala.

Anumite imprimante folosesc cartuse de cerneala care au un chip atasat, ce inregistreaza nivelul de cerneala folosita. Cand cartusul este golit intr-o anumita proportie, chip-ul va face imposibila re-utilizarea cartusului , chiar daca acesta va fi reumplut. Sistemele CISS folosite pentru astfel de imprimante sunt dotate cu chip-uri protejate la scriere care transmit imprimantei ca practic cartusul este 100% plin. Cartusele incluse in sistemul CISS sunt proiectate special pentru a functiona bine pe perioade indelungate.

Rezervoarele externe ar trebui sa stea la aceeasi inaltime cu imprimanta. In cazul in care vor fi amplasate mai sus decat imprimanta exista riscul ca cerneala sa inunde cartusul, cauzand probleme la imprimare. Instalarea unui sistem CISS dureaza intre 5 si 20 de minute, depinzand de sistemul propriu zis si de modelul de imprimanta pe care se face instalarea. Imprimanta nu va fi modificata permanent in urma instalarii CISS-ului si se poate reveni oricand la folosirea cartuselor originale standard.

Sistemele CISS pot fi instalate pe mai multe tipuri de imprimante printre care Epson, HP, Canon si Brother.

Sistemele CISS pentru imprimantele Epson sunt cele mai căutate datorita tehnogiei de printare MicroPiezo ce permite folosirea celor trei tipuri de cerneluri existente pe piata: DYE, PIGMENT si SUBLIMARE. Echipate cu chip’uri autoresetabile si rezervoare de 100 ml de cerneala pentru fiecare culoare, puteți spune ca sunteti pregatit pentru un volum mare de lucru ceea ce nu a fost posibil pana in prezent.

Sistemele CISS pentru imprimantele HP vin sa intregeasca si sa se alature proprietatilor acestor modele care se bucura de recunoastere in randul utilizatorilor de imprimante. Ca si imprimantele pentru care sunt concepute, sistemele CISS sunt rezistente, de calitate, cu o viata lunga si cu o capacitate de resetare chiar si mai usoara ca cea de la modele Epson. Ideale pentru aplicatii de birou si fotografice, imprimanta HP alaturi de sistemul CISS fac echipa extraordinara pentru a veni in ajutorul dumneavoastra. Dupa achizitioanarea lor nu veti mai dori decat sa va faceti un stoc de cativa litri de cerneala ca sa va asigurati ca nu mai aveti deloc probleme.

Ca si “suratele” ei Epson si HP, imprimanta Canon se bucura si ea de apreciere in randul utilizatorilor de imprimante datorita calitatii print’urilor oferite de aceasta. Punctul forte alsistemelor CISS pentru aceste imprimante este ca odata resetate cartusele ele nu vor mai avea nevoie ca aceasta operatie sa se repete. Astfel veti putea continua sa imprimati fara probleme si fara ca imprimanta sa va aduca la cunostinta la diferite intervale ca “s-au golit cartusele”.

Chiar daca nu se bucura de asa o mare popularitate, imprimantele Brother insotite de sisteme CISScompatibile aduc utilizatorilor lor satisfactii surprinzatoare. Concepute mai ales pentru aplicatii de birou, aceste imprimante fac cu succes fata cerintelor birourilor moderne. Concepute sa reziste si sa duca la greu, ca si imprimantele pentru care sunt construite, sistemele CISS pentru Brother sunt ajutorul ideal pentru detinatorii de astfel imprimante. La Brother adio resetare, doar reumpleti si mergeti mai departe.


Leave a Reply