312014Mar

SF acum, realitate in cativa ani? Creierul uman va fi conectat direct la cloud

Cloud-ul va ajunge, intr-un interval de timp de putin peste doua decenii, sa se conecteze direct la creierul uman si, oricat de futurist ar suna, lucrurile par sa se indrepte in aceasta directie.

Inventatorul si vizionarul Ray Kurzweil (care lucreaza in acest moment pentru Google) estimeaza ca puterea de calcul artificiala va ajunge sa inteleaga modul de gandire specific creierului uman.

Iar daca o astfel de interconectare pare prea departe si putin cam futurista, atunci o alta estimare facuta de Kurzweil este si mai aproape, si mai usor de acceptat.

Ray Kurzweil a declarat recent, in cadrul conferintelor TED, ca trebuie sa ne asteptam ca in zece ani motoarele de cautare sa evolueze pana la nivelul la care vor reusi sa invete singure din milioane de site-uri si carti stocate si sa coreleze informatiile accesate anterior de un utilizator pentru a-i oferi acestuia actualizari ale datelor in momentul in care acestea apar.

Daca vreti, este vorba despre o versiune mult evoluata a alertelor Google, unde algoritmii de cautare vor fi inlocuiti cu un model complet de gandire artificiala avansata.

Desigur, cea mai interesanta estimare a lui Kurzweil se refera la conectarea utilizatorilor la cloud fara sa fie nevoie de un gadet mobil, asa cum se intampla in prezent. Previziunea este curajoasa, mai ales ca implica aparitia nanorobotilor “implantati” in organismul uman. Daca Ray Kurzweil are dreptate, atunci in 2030 neocortexul uman va fi conectat la unul artificial, aflat in cloud.

Sursa: fastcoexistRecomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/SF-acum-realitate-in-cativa-ani-Creierul-uman-va-fi-conectat-direct-la-cloud

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply