212012Jul

Service Monitoare Constanta

      Intr-o piata in continua dezvoltare, cum este cea a produselor electronice si a computerelor personale, exista parerea gresita ca nimic nu mai trebuie reparat si ca toate produsele vor functiona imecabil o perioada indelungata; este vorba in special de produsele care poarta un nume cunoscut, dar nu numai. Doar ca, pentru a obtine cote de piata cat mai mari, producatorii ofera perioade de garantie cat mai mari, iar defectiunile apar mai greu. Chiar si asa, numarul de produse care vin in service in perioada de garantie si dupa, este mare. E suficient sa apara o mica eroare de proiectare, datorita ritmului de aparitie a modelelor noi si a complexitatii schemelor, pentru ca un lot intreg sa prezinte aceleasi defecte, dupa o anumita perioada de functionare. Calitatea slaba a unor componente, imbatranirea acestora sau utilizarea neconforma, determina si acestea tot felul de probleme.

      Service Calculatoare Constanta  este solutia, atunci cand monitorul iti face probleme, scoate zgomote ciudate, cand imaginea este in ceata sau prea putin luminoasa, cand imaginea isi schimba nuanta, daca imaginea se ingusteaza sau apar anumite distorsiuni pentru perioade mai scurte sau mai lungi, cand monitorul porneste greu sau nu mai porneste deloc, sau poate a scos fum – e cazul sa aduci monitorul la service autorizat. Service Calculatoare Constanta  asigura reparatii pentru orice tip de monitor TFT sau LCD, in cadrul firmei , cu personal autorizat si calificat, cu o vasta experienta in domeniu.

Va prezentam cateva din cele mai uzuale defecte:
 
-monitorul refuza sa porneasca, pornirea fiind posibila abia dupa mai multe incercari;
-la pornire, imaginea monitorului prezinta o slaba palpaire timp de cateva minute;
-la pornire, monitorul afiseaza imaginea timp de cateva secunde, dupa care imaginea dispare, acesta ramanand pornit in continuare;
-fiind conectat la sursa de semnal, montorul afiseaza mesajul “No signal detected”;
-monitorul fiind pornit, aleator apar meniurile de setare pe imagine;
-dupa un timp de functionare, monitorul nu mai afiseaza imaginea, acesta fiind pornit. Dupa oprirea si repornirea acestuia, defectul repetandu-se;
-monitorul nu porneste, fiind sesizabil un sunet care se repeta (click);
 

 Service Calculatoare Constanta executa si depanare la nivel de componente  (inlocuire:mosfet-uri,condensatoare,tranzistoare,rezistente,diode).

[nggallery id=3]

Dezlipirea/Lipirea circuitelor integrate SMD presupune o serie de operatiuni obligatorii pentru ca rezultatul sa dureze in timp:

– dezasamblarea si curatarea placii de baza a monitorului.
– scoaterea placii de baza si identificarea integratului defect.
– dezlipire integratului defect utilizand Statia Scotle Ir 360 Pro .
– curatare placa de baza de resturile de fludor.
– lipire integratului pe placa de baza utilizand Statia Scotle Ir 360 Pro .
– asamblare si testarea monitorului.

Componente,tranzistoare folosite in depanarea monitoarelor:
Tranzistor cu efect de camp(canal P)
-Tranzistor cu efect de camp(canal N) 
*NOTA: Diagnosticarea este gratuita!