312013Dec

Orange merge in instanta, ca victima in scandalul de spionaj guvernanental

Operatorul francez in domeniul telecomunicatiilor Orange a anuntat luni ca se va constitui ca parte civila in cazul piratarii de catre Agentia americana de informatii NSA a unui important cablu submarin, pe care firma il utilizeaza alaturi de alte 15 companii.

Edward Snowden, un fost consultant NSA, a facut din nou dezvaluiri, prin intermediul revistei germane Der Spiegel, potrivit carora o noua divizie speciala a Agentiei a piratat reteaua informatica a unui consortiu de societati care utilizeaza cablul submarin de telecomunicatii Sea-Me-We 4.

Acest cablu din fibra optica asigura legatura Asiei si Oceaniei cu Europa, traversand Orientul Mijlociu, pana la Marsilia, unde este legat la reteaua Orange.

Potrivit Der Spiegel, NSA a piratat in februarie 2012 reteaua informatica apartinand acestor 16 societati (inclusiv Orange), introducand un virus care ii permite sa sustraga informatii cu privire la fluxul de date, ca locul, data sau persoanele care participa la o conversatie data.

Cititi mai mult despre “Orange merge in instanta, ca victima in scandalul de spionaj guvernanental” pe Business24.Recomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/sisteme-securitate/Orange-merge-in-instanta-ca-victima-in-scandalul-de-spionaj-guvernanental

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply