252012Oct

Microsoft ar putea fi amendată de UE. Ce angajament a încălcat compania


Uniunea Europeană a trimis un avertisment oficial celor de la Microsoft, cerându-le să includă mai multe opţiuni de accesare a internetului. Atenţionarea vine după ce, în urmă cu trei ani, multinaţionalei i s-a cerut să ofere utilizatorilor şi altceva în afară de propriul Internet Explorer, însă compania nu a respectat angajamentul.

Microsoft nu a oferit utilizatorilor săi opţiunea de a alege browser-ul preferat odată cu lansarea pachetului Windows 7, în februarie 2011.

“Am ajuns la concluziile preliminare că Microsoft şi-a încălcat angajamentele de a le oferi utilizatorilor Windows mai multe opţiune pentru browsere” a declarat comisarul european Joaquin Almunia.

Avertismentul oficial transmis de Uniunea Europeană multinaţionalei Microsoft reprezintă un prim pas către o posibilă amendă pentru corporaţia americană.

Suma pe care ar trebui s-o plătească ar fi de 10% din venitul anual. Aceasta nu ar fi însă prima amendă primită de Microsoft din partea Uniunii Europene. Compania a trebuit să plătească deja 1,68 de miliarde de euro în urma unor investigaţii antitrust.

Source Article from http://www.antena3.ro/high-tech/microsoft-ar-putea-fi-amendata-de-ue-ce-angajament-a-incalcat-compania-189319.html

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply