302012Aug

Intel dezvoltă o tehnologie pentru încărcarea WIRELESS a telefoanelor mobile de la laptop


Intel promite că Ultrabook, noile laptopuri dezvoltate de compania Integrated Device Technology, vor putea încărca telefoanele inteligente amplasate în apropierea lor prin aer, scrie CNet.

IDT a anunţat că dezvoltă o tehnologie care va permite Ultrabook să încarce wireless anumite dispozitive, printre care şi telefoanele mobile.

Intel a numit noua tehnologie Wireless Charging Technology (WCT), iar modalitatea de funcţionare pare a fi la fel de simplă ca şi denumirea. Pentru a încărca un telefon, acesta trebuie doar să fie plasat la aproximativ 3/4 centimetri de un Ultrabook cu WTC, al cărui software de detectare e pornit.

Laptopul se va conecta la telefon şi va începe să îl încarce de energie electrică. Conform Intel, în aproximativ o oră, telefonul mobil “va fi suficient de încărcat pentru o după-amiază”.

IDT susţine că noile laptopuri vor fi gata în 2013, însă nu au fost date detalii cu privire la un program exact al lansării noilor Ultrabook.

Source Article from http://www.antena3.ro/high-tech/intel-dezvolta-o-tehnologie-pentru-incarcarea-wireless-a-telefoanelor-mobile-de-la-laptop-182090.html


Leave a Reply