302014Jun

Facebook: experiment de manipulare emotionala a utilizatorilor. "Lipsit de etica" in numele stiintei

Scandalul Facebook atinge cote maxime in aceste zile, mai ales dupa ce compania a decis sa execute un experiment pe vietile utilizatorilor.

Mai precis, este vorba de manipularea News Feed-ului sub o forma care sa le permita celor de la Facebook sa studieze foarte atent emotiile survenite in acest sens. Lucru care a fost considerat de la “rau” la “lipsit de etica”.

Desigur, gestul a avut si un raspuns din partea celor de la Facebook, mai precis din partea lui Adam Kramer, un membru al echipei de stiinta din spatele retelei mobile. Intr-o postare publica, acesta a spus ca a condus aceasta cercetare pentru a putea vedea care este impactul emotional al Facebook si al celor care folosesc reteaua de socializare. El a mai spus ca si-a dorit sa vada daca nu cumva posturile negative ale prietenilor din lista nu duc cumva la decizia de a evita folosirea Facebook.

Cu toate acestea, orice ar fi incercat  Facebook sa faca, gestul companiei ramane acelasi: implicarea utilizatorilor intr-un experiment emotional pentru care acestora nu le-a fost cerut acordul.

Sursa: MashableRecomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/Facebook-experiment-de-manipulare-emotionala-a-utilizatorilor-Lipsit-de-etica-in-numele-stiintei

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply