302013Jul

Esecuri tehnologice: 5 gadgeturi cu design inspirat care au fost date uitarii

Produse avangardiste, neintelese de consumator la adevarata lor valoare! Aceasta ar putea fi una din explicatiile insuccesului anumitor gadget-uri care, desi au beneficiat de un design reusit la vremea lor, au fost respinse de public din diverse motive sau au sfarsit prin a fi abandonate chiar de producatorii lor. Iata 5 gadgeturi care au fost date uitarii.

1. Microsoft Surface, 2007

In 2007, Surface a reprezentat un punct de cotitura in istoria Microsoft. Bill Gates a demonstrat in ce consta de fapt gadgetul, o masa cu touch screen, destinata oamenilor de afaceri. Din pacate, seful Microsoft a declarat ca respectivul produs va fi disponibil intr-o perioada cuprinsa intre 3 si 5 ani. Nici pana in ziua de astazi, Microsoft Surface nu a vazut lumina showroom-urilor!

2. Apple Power Mac G4 Cube, 2000

Apple a renascut in 1996, odata cu revenirea lui Steve Jobs in companie, iar produsele sale, iMac-ul, iBook-ul si PowerMac-uril G3 se vindeau ca painea calda. Apoi a aparut G4 Cube: o cutie cu un design minimalist, cu care Apple spera sa dea lovitura. Din pacate gadget-ul nu a avut succes si nu din cauza pretului cu 200 de dolari peste un computer G4 normal. Faptul ca nu era upgradabil l-a transformat intr-un esec rasunator.

3. Gizmondo, 2005

Spre deosebire de produsele rivalilor sai, consola Gizmondo a fost cu adevarat revolutionara in industrie. Inainte de lansarea din 2005, acest mic gadget era noutatea aflata pe buzele tuturor. Un gadget cu Bluetooth, camera de 1.3 megapixeli, SMS si MMS, GPS si GPRS, adica acele caracteristici ce o deosebeau de rivalii de la Sony si Nintendo. Cu toate acestea, mai putin de 25.000 astfel de console au fost vandute, fortand compania sa declare falimentul in februarie 2006.

4. Mini-Disc, 1992

Aparitia Mini-Disc-ului, in 1992, a fost un moment cu adevarat marcant in industria muzicala. Sony a creat primul dispozitiv mic, care dispunea de o capacitate mare de inregistrare si care era rezistent la zgarieturi. Din pacate, companiile de inregistrari nu s-au inghesuit sa faca tranzitia de la albumul de pe CD catre Mini-Disc, iar produsul Sony a ramas nevandut.

Esecuri tehnologice: 5 gadgeturi cu design inspirat care au fost date uitarii.

5. Sony Vaio UX, 2006

In urma cu 7 ani, in 2006, Sony a scos pe piata un fel de mini-PC pe care l-a denumit Vaio UX. Problema cu acest produs a fost ca la cateva luni de cand pretul sau a scazut, pe piata a aparut primul iPhone, apoi si-au facut aparitia si notebook-urile, asa ca mini-PC-ul a fost repede dat uitarii.
Recomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/Esecuri-tehnologice-5-gadgeturi-cu-design-inspirat-care-au-fost-date-uitarii

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply