52014Aug

Dreptul de a fi uitat de pe Internet: Pentru prima oara, Wikipedia este afectata

O fila Wikipedia a fost eliminata din anumite pagini de rezultate in cautarile Google, in conformitate cu noua legislatie europeana, care da dreptul oricui “de a fi uitat”.

Este prima data cand o pagina a enciclopediei online Wikipedia este exclusa din rezultatele la cautare afisate de Google, noteaza BBC, fara insa a preciza despre ce pagina este vorba.

In timp ce mai multi avocati au salutat introducerea acestei legi a dreptului de a fi uitat, numeroase voci, printre care si fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, au criticat aceasta lege, acuzand ca incalca dreptul la libera exprimare si chiar ca ar fi vorba de cenzura.

“Acesta este un drum foarte periculos si, daca vrem sa urmam aceasta cale prin care se poate cenzura istoria, in niciun caz o companie privata cum este Google nu ar trebui sa fie responsabila de luarea acestor decizii”, a punctat Wales.

Cititi mai multe despre “Dreptul de a fi uitat de pe Internet: Pentru prima oara, Wikipedia este afectata” pe Ziare.comRecomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/Dreptul-de-a-fi-uitat-de-pe-Internet-Pentru-prima-oara-Wikipedia-este-afectata

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply