282014Feb

dataSTICKIES, conceptul care poate inlocui stickul USB

Yanko Design a castigat premiul Red Dot Award: Design Concept 2013 cu dataSTICKIES, un proiect revolutionar de inlocuire a clasicului stick USB pentru transferul de date. Sub forma unor mini post-it-uri, benzile de grafen promit o modalitate complet noua de transmitere a informatiei.

Create de designerii Aditi Singh & Parag Anand, dataSTICKIES sunt benzi de grafen care pot fi citite de un panou ODTS (Optical Data Transfer Surface), usor de atasat pe orice suprafata, de la monitor pana la smartphone.

dataSTICKIES

Folosind un adeziv special, benzile de grafen dataSTICKIES ofera utilizatorului si posibilitatea de a scrie cu pixul pe partea colorata, astfel incat sa stie intotdeauna ce informatii sunt stocate inauntru. 

Cu spatii de stocare diferite, dataSTICKIES pot fi lipite una de alta pentru cresterea spatiului de stocare, si sunt in acelasi timp greu de pierdut, deoarece partea adeziva are aderenta la aproape orice suprafata.

dataSTICKIES

Nu este clar ce sanse are conceptul de a deveni realitate, dar dataSTICKIES ar putea elimina complet folosirea stick-ului USB, mai ales daca sosesc pe piata la un pret competitiv.

Sursa: YankoDesignRecomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/dataSTICKIES-conceptul-care-poate-inlocui-stickul-USB

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply