312014Jul

Calea Lactee ar putea avea o masa mult mai mica decat galaxia Andromeda (studiu)

Calea Lactee ar putea avea masa cu aproximativ 50% mai mica decat Andromeda, desi dimensiunile celor doua galaxii sunt comparabile, sustine un studiu publicat ieri de revista “Monthly Notices of the Royal Astronomical Society”, citata de Agerpres.

Masa galaxiei noastre este posibil sa fie mult mai mica decat se credea, sunt de parere specialistii de la Universitatea din Edinburgh care au reusit, in acest studiu, sa ia in calcul si masa invizibila a regiunilor exterioare, nu numai pe cea din regiunile interioare, cum se facea pana in prezent, relateaza EFE.

Andromeda este galaxia cea mai apropiata de a noastra, situata la o departare de 2,5 milioane de ani lumina. Ambele au forma de spirala si sunt cele mai mari din asa-numitul “Grup local de galaxii”.

Cititi mai multe despre “Calea Lactee ar putea avea o masa mult mai mica decat galaxia Andromeda (studiu)” pe Agerpres.Recomanda


  afisari

Source Article from http://www.hit.ro/stiinta-generala/Calea-Lactee-ar-putea-avea-o-masa-mult-mai-mica-decat-galaxia-Andromeda-studiu

Service Calculatoare Constanta – numarul 1 in servicii IT


Leave a Reply