212012Jul

BGA Reballing Constanta

Erika Power Systems – Reballing Laptop Constanta


BGA REBALLING CONSTANTA

Cea mai des întâlnită problema la laptop-uri este defectarea chipsetului grafic(placa video onboard sau dedicata) Din cauza acumulării de praf în zona ventilatorului sau a unui scurt electric acesta se supraincalzeste, defect ce duce la dezlipirea sau arderea lui, cat si a northbridge-ului sau a southbridge-ului de pe placa de baza. Recomandam efectarea unei revizii tehnice o data la 6 luni pentru a preintampina astfel de probleme si a va bucura cat mai mult de produsul achizitionat.

In cele mai multe cazuri aceasta este lipita pe placa de baza a laptopului astfel singura soluție recomandata de cele mai multe service-uri este înlocuirea plăcii de baza care de cele mai multe ori se apropie ca și cost de valoarea întregului laptop.

Exista totuși o soluție:  dezlipirea si relipirea cipurilor cu ajutorul unor echipamente profesionale care sunt utilizate de către noi. Înlocuirea cipurilor nu este similară cu înlocuirea unei baterii într-o lanternă, necesita echipamente specializate si tehnicieni bine pregătiți.

Aceasta operațiune se va face cu ajutorul unor echipamente high-end specializate în acest proces denumit reballing. Tehnologia BGA (Ball Grid Array) este un mod de dispunere a terminalelor unei componente electronice des folosita pentru crearea unui profil(matrice) de biluțe microscopice de fludor în număr de 600-1000 pe un cip grafic de laptop, northbridge sau southbridge si apoi, utilizând o stație de rework  BGA,  se lipeste peste contactele corespunzătoare de pe placa de baza.

Cand aveti nevoie de reballing laptop:

  • laptop-ul pornește dar nu afișează nimic pe ecran (reballing laptop-cipset video)
  • laptop-ul pornește dar afișează dungi sau imagini distorsionate pe ecran (reballing laptop-cipset video)
  • laptop-ul nu pornește sau se aprinde, dar se închide sau se restartează imediat (reballing laptop-cipset video sau northbridge)
  • nu funcționează porturile usb sau se blochează la introducerea unui device in portul usb (reballing laptop-southbridge)

Printre laptop-urile cele mai predispuse la astfel de probleme si la care rata de succes la reballing laptop este de peste 75% sunt HP ( seria Pavilion DV6000-9000), Acer, MSI, etc.

Reballing laptop presupune o serie de operațiuni obligatorii pentru ca rezultatul sa dureze in timp:

  • dezasamblarea si curățarea laptop-ului.
  • scoaterea plăcii de baza si identificarea chipset-ului defect.
  • dezlipire chipset video defect utilizând Statia Scotle Ir 360 Pro .
  • curățarea plăcii de baza si a socketului de resturile de fludor.
  • reballing chipset video – recreare profil biluțe de fludor(600-1000 de biluțe sau puncte de lipitura).
  • lipire chipset video pe placa de baza utilizând Statia Scotle Ir 360 Pro .
  • asamblare laptop și testare.

[nggallery id=1]