262015Aug
Ati citit cu atentie conditiile Microsoft? Windows 10 poate sa scaneze computerele in cautarea programelor piratate

Ati citit cu atentie conditiile Microsoft? Windows 10 poate sa scaneze computerele in cautarea programelor piratate

Scandalurile provocate de Windows 10 continua sa apara, noteaza un jurnalist de la Forbes.

Printre acestea se afla update-urile fortate (care provoaca blocarea sistemului), imposibilitatea utilizatorului de a-si configura propriile preferinte, invadarea spatiului privat si accesarea datelor personale ale utilizatorului.

Toate acestea pun in umbra faptul ca Windows 10 este, pana la urma, un sistem de operare foarte bun, insa, din pacate .. Microsoft nu se opreste aici.

Jurnalistul Gordon Kelly de la Forbes scrie ca – in termenii de acceptare a conditiilor Microsoft, la instalarea Windows 10 – exista sectiunea 7b, care spune asa: “Am putea in mod automat sa verificam versiunea dumneavoastra de software si descarcarile de update-uri pentru software sau schimbarile de configuratie, inclusiv acelea care ajuta la prevenirea accesarii Serviciilor (Windows), a accesarii jocurilor contrafacute sau folosirea neautorizata a device-urilor hardware periferice.”

Daca ati instalat deja Windows 10 si nu va place anuntul de mai sus … este prea tarziu. Ca utilizator, se presupune ca ati citit si ati fost de acord cu toate conditiile impuse de Microsoft, inainte sa instalati Windows-ul.

Principalele intrebari sunt: ce va face Microsoft acum si ce ar trebui sa faceti voi?

Scenariul “apocaliptic” este acela ca Windows 10 va incepe sa scaneze toate copiile voastre piratate de Word, Photoshop si Call of Duty, iar apoi le va bloca. Apoi, probabil, va da datele voastre catre companiile detinatoare de drepturi, care vor actiona in instanta, avand probe irefutabile.

Vestea rea este ca scenariul negru de mai sus este teoretic posibil. Vestea buna este este putin probabil sa se intample asa ceva.

XBOX Live foloseste de mult update-uri care identifica acele console de XBOX 360 care sunt piratate si jocurile Xbox One contrafacute – aproape la fel ca Apple, care combate operatiunile de jailbreak in iOS – insa Microsoft nu a aratat niciodata vreun interes in a duce lucrurile mai departe.

Prin urmare, este de presupus ca asa se va intampla si cu Windows 10, mai ales ca este extrem de greu sa scanezi fiecare varianta de software de pe toate computerele, in comparatie cu Xbox. pe de alta parte, exista posibilitatea ca programele piratate pe care le folositi pe Windows 10 sa nu mai functioneze mult timp.

Jurnalistul Gordon Kelly de la Forbes a solicitat un punct de vedere oficial de la Microsoft, cu privire la Sectiunea 7b, insa, pana acum, compania a refuzat sa ofere vreun raspuns.